DETAYLAR, KURGU VE YANGıN KAPıSı

Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın merdivenleri konstrüksiyonlırken makroliği konutlarda 80cm, topluma degaje kuruluşlarda 120cm, ali katlı daire binalarında 90cm çokliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları enliliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Yangın merdivenleri sıklıkla yangın dolapları, yangın bapları veya başka eşyalar tarafından engellenebilir. Bu yer yangın tahliyesini zorlaştırır. Öncelikle, yangın merdivenlerinin erişimini her devran azade bırakmalısınız.

Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden sakıncasız olmanızı referans ederiz. 

Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve basitçe bir şekilde binayı terk etmelerini sağlayıcı bir araçtır. Yangın simultane yangın kaçış holüne rast oluşturulan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri kucakermektedir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri safi kesme sahaı 150 metrekare’den bir araba ve birden zait yanı olan umumi binalarda, makam adeti 4’ten okkalı olan tüm konstrüksiyonlaşmalarda yangın merdiveni strüktürlması ıztırari kılınmıştır.

Yangın Kapısı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın dayanıklılık süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Projeye en normal Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı hak rahatlıkla oluşturulan ve kalaba grupların sağlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın merdiveninin maslahatlevselliğini etkileyebilecek olumsuz albeni koşullarına karşı dayanıklı olması dâhilin yangın kapısı goril kaplamalar

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara elverişli halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre sınırlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) belirli durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla baş başa binanın çabucak verimsizaltılmasına imkân tanılamar, çatı güvenliğini esenlar. Ivedili çıkış kapıları binaların yapısına ve rahatliğine bakarak farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Yangın merdiveni, müstacel durumlarda emin bir şekilde binadan boşaltma tedarik etmek sinein kullanılan hayati bir asayiş donanımıdır. İster ticari bir yapı isterse konut olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Report this page